Rosier: “Een omgeving zonder zwerfafval is prettiger en trekt minder afval aan. Veel zwerfafval kan opnieuw gebruikt worden, maar dan moet het wel gescheiden worden ingeleverd. Dat is nu mogelijk in De Leyens.”

 

In het hele winkelcentrum waren de leerlingen druk aan de slag om zwerfafval te verzamelen en in de goede bakken te gooien. Het viel de kinderen niet moeilijk om de juiste bak uit te zoeken voor het afval, want "thuis doen we het al lang zo!". Het werd zelfs een sport om zoveel mogelijk afval te verzamelen.

De bakken zijn als proef voor 1 jaar neergezet in het winkelcentrum en aan het Senecapad om afvalscheiding te bevorderen en zwerfvuil te voorkomen. Na een jaar wordt de proef geëvalueerd en bij positief resultaat worden ook elders in Zoetermeer deze bakken geplaatst.

Deze pilot is een samenwerkingsproject van de winkeliers van het winkelcentrum, wijkaannemer Hoek Hoveniers en de gemeente Zoetermeer (project Schoon is Gewoon).

 

Wijziging start schooldag VSO

Betreft: start schooldag VSO

Lees meer...

Bezoek wethouder Vugs aan VSO

Begin september heeft wethouder Isabelle Vugs een bezoek gebracht aan onze VSO-locatie.

Lees meer...

Bijeenkomst RVOZ op de Keerkring

Op dinsdag 29 maart vond op VSO De Keerkring voor de eerste keer een bijeenkomst plaats van de RVOZ.

Lees meer...

Opening gescheiden afvalbakken in de Leyens

Vrijdag 13 maart heeft wethouder Marc Rosier (openbare ruimte) in winkelcentrum De Leyens samen met leerlingen De Keerkring en van de Margrietschool de gescheiden-afvalbakken voor het zwerfafval in gebruik genomen.

Lees meer...