De RVOZ is een actieve ondernemersvereniging die zich inzet voor een gezond Zoetermeers ondernemingsklimaat. Dat doet RVOZ door middel van lobbyen en participeren in regionale netwerken en organisaties. Eén van de speerpunten van de RVOZ is een brug slaan tussen bedrijfsleven en onderwijs.

 

 

 

 

Tijdens aanwezigheid van het stagebureau en de directie op eerdere netwerkbijeenkomsten was het contact gelegd tussen de RVOZ en De Keerkring. Beiden geloven in verbinden en zien kansen voor participatie. Eerder hebben we tijdens een bijeenkomst kunnen laten zien hoe wij onze leerlingen ervaring laten opdoen voor de toekomst op onze Leren Op Lokatie plekken. Nu vond de bijeenkomst in onze school plaats en hebben we samen met 13 leerlingen uit de VSO3-groepen de aankleding, ontvangst en catering verzorgd.

 

Het thema van de bijeenkomst was "Droom groot, doe groot". Om de aula aan te kleden hebben de leerlingen van het praktijkvak Groen samen hulpouder Linda vrolijke, dromerige lentestukjes gemaakt voor op de tafels. De Creatief groep is bezig geweest om dromen te schilderen in wolken als decoratie. Een grote wensboom stond naast het podium met daarin wensen van leerlingen en collega's ten aanzien van de toekomst.

 

Bij binnenkomst van de gasten verzorgden de leerlingen het ontvangst, de garderobe, uitgifte van badges, koffie en thee. Na afloop tijdens de netwerkborrel hebben de leerlingen bij de bar gestaan, hapjes uitgeserveerd en de jassen weer netjes terug gegeven aan de gasten. Van een vertrouwde leeromgeving werd de school een ervaringsplek met nieuwe en onverwachte situaties en onbekende mensen. Het was een geweldige ervaring voor de leerlingen om te laten zien wat hun mogelijkheden zijn. We zagen de leerlingen zichtbaar groeien gedurende de bijeenkomst, van verlegen en bescheiden naar vol vertrouwen en met een grote glimlach.

 

Alle betrokken leerlingen hebben naast een kleine attentie ook een persoonlijk bedankje gekregen van de organisatie voor hun hulp tijdens de bijeenkomst. Voor alle partijen was deze bijeenkomst meer dan geslaagd en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Wijziging start schooldag VSO

Betreft: start schooldag VSO

Lees meer...

Bezoek wethouder Vugs aan VSO

Begin september heeft wethouder Isabelle Vugs een bezoek gebracht aan onze VSO-locatie.

Lees meer...

Bijeenkomst RVOZ op de Keerkring

Op dinsdag 29 maart vond op VSO De Keerkring voor de eerste keer een bijeenkomst plaats van de RVOZ.

Lees meer...

Opening gescheiden afvalbakken in de Leyens

Vrijdag 13 maart heeft wethouder Marc Rosier (openbare ruimte) in winkelcentrum De Leyens samen met leerlingen De Keerkring en van de Margrietschool de gescheiden-afvalbakken voor het zwerfafval in gebruik genomen.

Lees meer...