Ouderbijdrage VSO - De Keerkring

Stichting Ouders van de Keerkring

Sinds 2011 spant de Stichting Ouders van de Keerkring zich in om activiteiten mogelijk te maken. De stichting incasseert en beheert de ouderbijdragen. Jaarlijks wordt de besteding van de gelden verantwoord aan de MR en via een jaarverslag op de website aan de ouders. Het bestuur van de stichting bestaat uit:

  • Arjan van Beijnum (ouder)
  • Rob Braat (ouder en penningmeester)
  • Carrie van Geest (personeel)

Deze financiële bijdrage van de ouders maakt het mogelijk om de kwaliteit van het onderwijs te verhogen en daardoor de school leuker te maken voor zowel de leerlingen als de leerkrachten.

De overheid betaalt alle basiskosten voor het onderwijs aan uw kind. De Keerkring vindt het echter belangrijk om uw kind meer te kunnen bieden. Een cadeau van sinterklaas, lekker eten met kerst, workshops of eitjes zoeken tijdens het paasfeest, uitstapjes en andere speciale projecten zijn voorbeelden van extra activiteiten, die kleur geven aan ons onderwijs. De overheid vergoedt deze zaken niet; ze zijn alleen mogelijk door een financiële bijdrage van de ouders.

Voor het schooljaar 2017-2018 wordt evenals vorig jaar van de ouders een bijdrage van € 27,- per SO leerling gevraagd en € 30,- per VSO leerling gevraagd. 

U krijgt hiervoor een schrijven aan het begin van het schooljaar. Wettelijk is bepaald dat de ouderbijdrage vrijwillig is.

U dient de ouderbijdrage vóór 1 oktober over te maken op RABO rekening:

NL56RABO0163870071 t.n.v. Stichting Ouders van de Keerkring o.v.v. naam leerling + klas leerling.

 

Schoolkamp/Werkweek


Het beleid van de Keerkring is dat alle leerlingen het ene schooljaar op schoolreisje gaan en het andere schooljaar op kamp/werkweek gaan. Schooljaar 2017-2018 is een schoolkamp/werkweek jaar.

Doorgaans in de laatste schoolperiode vindt het schoolkamp/werkweek plaats. In januari 2018 ontvangt u een brief voor de betaling van deze activiteit.
Voor so leerlingen is dit bedrag € 132,50 en voor VSO leerlingen is dit bedrag € 172,50. Dit bedrag kunt u in 1x betalen of in 4 termijnen. Januari, februari, maart en april.
Sommige groepen gaan al meteen in het begin van het jaar op schoolkamp/werkweek, in september 2017. Deze ouders krijgen in mei 2017 een brief voor de betaling en zij kunnen deze in 1x betalen of in 4 termijnen. Mei, juni, juli en augustus.

Wanneer u om welke reden dan ook wilt afwijken van deze termijnen wordt u verzocht tijdig contact op te nemen met Carrie van Geest (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

U kunt de bijdrage voor schoolkamp/werkweek overmaken op RABO rekening: NL56RABO0163870071 t.n.v. Stichting Ouders van de Keerkring o.v.v. naam leerling + klas leerling.