Visual

Kinderboekenweek en Boekenweek van Jongeren 2021

De Kinderboekenweek is weer in volle gang. Dit jaar is het thema ‘Worden wat je wil’. We zijn daarom lekker bezig met lezen, voorlezen en beroepen. ‘Wat wil je worden?’ is niet voor iedereen een eenvoudige vraag. Gelukkig hebben we nog even om erover na te denken. We lezen over beroepen, ouders komen vertellen wat ze doen of we spelen en werken erover in de themahoeken. Bij zusterschool binnen stichting Resonans De Thermiek opende wethouder Marleen Damen bijvoorbeeld de kinderboekenweek en kregen de kinderen op een beroepenmarkt uitleg over het werk van de politie, een stewardess, de kapper en nog veel meer. Kinderen voor Kinderen heeft er ook weer een leuk liedje over gemaakt. Dansen maar!

Sparen voor de schoolbieb

Verschillende scholen doen mee aan de actie ‘Sparen voor de schoolbieb’. Niet alle boekhandels doen daaraan mee, dus vraag op school bij welke boekhandel de school spaart. Koop tijdens de kinderboekenweek (t/m 17 oktober) bij die winkel een kinderboek en lever de kassabon of het online verkoopbewijs in bij school. De school mag voor een deel van het verzamelde bedrag nieuwe boeken uitzoeken. Dat is mooi meegenomen. U een volle boekenkast en wij nieuwe boeken voor de schoolbibliotheek. Doet u mee?

De beroepenmarkt bij Mytylschool De Thermiek.

Boekenweek van Jongeren

Wist je dat er ook een Boekenweek van Jongeren is? Ook op vso De Keerkring besteden we aandacht aan lezen. Tegenwoordig lezen jongeren steeds minder vaak en met minder plezier. Maar we kunnen het tij keren! Door jongeren zelf te laten kiezen en aansprekende rolmodellen in te zetten. Vanaf dit jaar bepalen jongeren zélf hoe hun Boekenweek eruitziet. Boekenweek voor Jongeren heet daarom voortaan: Boekenweek van Jongeren. Simone Atangana Bekono wint met haar boek Confrontaties (Lebowski) de prijs Beste Boek voor Jongeren 2021 in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig.