Visual

De eerste maand op De Keerkring

Op De Keerkring hebben de leerlingen niet stilgezeten in de eerste schoolweken. Er was veel aandacht voor groepsvorming. Zo deden de leerlingen een samenwerkingsopdracht.

Samenwerkingsopdracht

Tijdens de opdracht moesten de leerlingen een stok doorgeven in een kring. Het doel was om zo vaak mogelijk de kring rond te gaan zonder de stok te laten vallen. In het begin was dit nog best lastig, maar aan het einde ging het heel goed!

samenwerkingsopdracht

Toren bouwen

Tijdens het vak ‘techniek’ bouwden de leerlingen samen een zo hoog mogelijke toren. De toren, gemaakt van spaghetti, marshmallows en tape, was bijna een meter hoog! De toren bereikte namelijk een hoogte van 97 centimeter.

toren

Smullen uit eigen tuin

Na de zomervakantie is het altijd een verrassing hoe de tuin erbij ligt. De zonnige zomer was erg droog. Te droog voor de pompoenen en meloenen. Gelukkig konden we wel volop bloemen plukken. En we kunnen ook aardappels, uien, penen, courgettes en bieten oogsten. De groenten uit de tuin worden verkocht of gebruikt bij het vak ‘Werken in de horeca’.

eigen tuin

Pasta maken

Tijdens een van de kooklessen maakten de leerlingen heerlijke pasta van zelfgemaakt deeg. Met de pastamolen maakten ze eerst tagliatelle-slierten van het deeg. En terwijl de pasta aan het drogen was, maakten ze een lekkere saus. Ziet er goed uit hoor!

pasta maken