Visual

Djembé-les en dansvoorstelling

De leerlingen van Vso De Keerkring hebben mazzel. Ze krijgen tot de kerstvakantie elke donderdag djembé-les van DjembéDefi. Wat een feest! In de video ziet u de leerlingen van 1D in actie.

Genieten

Helaas mogen niet alle gezichten online, maar we verzekeren u dat er alleen maar brede glimlachen verstopt zitten onder de ‘blur’. ‘Dit is de leukste dag van mijn leven!’, vertelde een van de leerlingen na afloop. ‘Deze les wil ik wel elke dag’, zei een ander. Genieten dus de komende weken. Zowel voor de leerlingen als de leerkrachten.

Djembé

Een djembé is een Afrikaanse trommel waaruit veel verschillende klanken en tonen komen. Het instrument komt oorspronkelijk uit West-Afrika waar dorpen het gebruikten om met elkaar te communiceren. Volgens de Bambara-bevolking in Mali komt de naam van het gezegde ‘Anke djé, anke bé’. Wat vertaald naar het Nederlands betekent: ‘iedereen komt samen in vrede’. Dit is meteen het doel van de trommel en de djembé-les.

Dansvoorstelling

Vso A keek naar een dansvoorstelling van Dconnected. De voorstelling belichtte gevoelens van blijdschap, verdriet en angst. Ook de thema’s plagen en het weer goed maken kwamen voorbij. De dames van Dconnected waren fantastisch enthousiast en betrokken. De leerlingen waren erg onder de indruk van de voorstelling en genoten na afloop samen van bewegen op muziek. In de video ziet u een kort fragment van de voorstelling.