Visual

Drukke weken op De Keerkring vso

De leerlingen van De Keerkring vso hebben niet stilgezeten de afgelopen weken. Zo sloten vso 1B, 1C en 2B de huidige periode praktijkvakken af met een bewijs van deelname. Hiervoor moesten de leerlingen een handtekening zetten onder de samen ingevulde doelenlijst.

Oude bekende

Jasmijn stroomde vier jaar geleden uit van De Keerkring naar de Spelderholt Academie. Ze studeert daar komende juli af. Een van de werkzaamheden van het stagebureau van De Keerkring is de nazorg van uitgestroomde leerlingen. De ouders van Jasmijn vroegen het stagebureau om advies. Wij denken mee en brengen ze binnen ons netwerk in contact met mogelijk passende dagbestedingsplekken voor Jasmijn. Een mooi en warm weerzien!

Taallessen in 3B

Elke dinsdag werken de leerlingen van 3B aan hun eigen doelen. Dit zijn doelen binnen de methode ‘Werken aan Nederlands’ of specifiek afgestemd op de leerling. Tijdens de taallessen op donderdag is er, voor een deel van de leerlingen, een digiboard-les. Er wordt geoefend met woordherkenning en letters zoeken. Door het spelen van galgje oefenen de leerlingen op een leuke manier met woorden en letters. Het andere deel van de groep krijgt een andere werkvorm aangeboden. Zij mogen elke week een onderwerp kiezen waarmee de week erop wordt gewerkt. Begrijpend luisteren, begrijpend lezen, instructie volgen, vraagstellingen oefenen en het onderdeel schrijven zijn dan allemaal in het gekozen thema. Zo kozen de leerlingen eerder voor de onderwerpen: instructie haar verven, wolven, de kleine rode panda en soorten schoenen.

Dag van de conciërge

Leerlingen van 1B gaven onze conciërge Martin een zelfgemaakte appelflap! Het was namelijk dag van de conciërge. Bedankt Martin, door jouw geweldige inzet blijft alles soepel verlopen op De Keerkring!

Kijkje bij 2C

Ook groep 2C is actief geweest! Door het lezen de stripbewerking van het boek ‘Het Achterhuis’ maakten de leerlingen kennis met het onvergetelijke verhaal van Anne Frank. Daarnaast werkten de leerlingen aan het thema ‘judo’ en maakten ze muziek. Kortom, de leerlingen van De Keerkring vso zijn lekker bezig!