Visual

Inzamelactie voor Oekraïne op De Keerkring

Op vso De Keerkring zamelen de leerlingen al een tijdje geld in voor Oekraïne. Op het jeugdjournaal komt de oorlog in Oekraïne vaak voorbij. Dit roept veel vragen op bij de leerlingen. Daarom heeft de school deze hulpactie opgezet. We helpen hiermee niet alleen de mensen in Oekraïne, maar het helpt ook de bewustwording van de leerlingen.

Geld inzamelen
Het is voor hulporganisaties moeilijk om te zeggen welke spullen nodig zijn. Daarom heeft de school besloten om financieel te steunen. De leerlingen halen geld op door de inzameling van statiegeldflessen. Daarnaast verkopen ze plantjes die ze zelf hebben gekweekt. Heeft u thuis nog lege statiegeldflessen? Geef ze dan mee aan uw kind. Op school staan grote zakken om de flessen in te gooien. De opbrengst van de statiegeldflessen en zelfgekweekte plantjes gaat naar Giro 555.

Flessen inzamelen
Tot nu toe is het enthousiasme onder leerlingen, ouders en collega’s groot. Er zijn zelfs zoveel flessen gebracht dat er al een lading ingeleverd moest worden. Zo is er weer ruimte om nog meer flessen in te zamelen. Dus kom maar op met de lege flessen! De flessen leverden tot nu toe al 44 euro op! En de plantjes 86 euro! Er zijn zelfs nog plantjes over. Dus heeft u interesse, dan horen we dat graag!

Zelfgekweekte plantjes
De plantjes kosten 50 cent per stuk. Er is keuze uit de volgende planten: sanseveria, kindje op moeders schoot, Afrikaanse lelie, lidcactus, geranium, broedblad en kalanchoë. Wilt u een plantje kopen? Laat het ons weten en geef het geld mee aan uw kind. Uw kind krijgt het plantje dan mee naar huis.

We hopen met de actie samen een mooie bijdrage te kunnen doen. Veel dank aan iedereen die al heeft meegeholpen!