Visual

Gebouwen en terrein

Gebouwen en terrein van beide locaties van De Keerkring liggen in de wijken Buytenwegh en De Leyens aan de noordkant van Zoetermeer.

De Keerkring so

De afdeling so (speciaal onderwijs) bevindt zich aan de César Franckrode 66-68. Dichtbij de school ligt het winkelcentrum Buytenwegh, waar de leerlingen door ervaring leren om boodschappen te doen en met geld om te gaan. De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: RandstadRail, lijn 3 station Buytenwegh.

De Keerkring vso

De afdeling vso (voortgezet speciaal onderwijs) is gehuisvest in het hoofdgebouw aan de Chaplinstrook 2-6. Hier maken we gebruik van winkelcentrum De Leyens. Op loopafstand bevindt zich de wijktuin waar de school gebruik van maakt. De school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: RandstadRail, lijn 3 station De Leyens.

Streekfunctie

De Keerkring heeft een belangrijke streekfunctie. Het verzorgingsgebied van De Keerkring is Zoetermeer en de wijde omgeving. De regio strekt zich uit tot Den Haag en Delft in het westen; Leiden en Alphen aan den Rijn in het noorden; Gouda in het oosten en Rotterdam in het zuiden.

Voorzieningen

Beide schoolgebouwen hebben naast de reguliere groepslokalen die elk voorzien zijn van een digitaal schoolbord ook ruimtes die speciaal ingericht zijn voor  onderwijsondersteunende activiteiten, een snoezelruimte, een time-in ruimte, een sensorische buitenruimte en ruimten voor interne begeleiding, remedial teaching, logopedie en de psycholoog.

Praktijklokalen

Het schoolgebouw van de afdeling vso bevat hiernaast ook een aantal praktijklokalen voor de vakken detailhandel, schoonmaak, koken/serveren, techniek, creatief, groen en arbeidstraining. De school beschikt over een professionele keuken en tuinbouwkas en maakt daarnaast ook gebruik van de wijktuin aan de Broekwegschouw. Voor detailhandel werken we samen met de Albert Heijn op de Broekwegzijde.