Visual

Geschiedenis

De geschiedenis van De Keerkring gaat terug naar 1982 en vindt zijn oorsprong aan de Dorpsstraat. Onze school maakt deel uit van stichting Resonans, die op 1 januari 2019 ontstond door de fusie tussen stichting RESPONZ en stichting Speciaal Onderwijs Leiden en omstreken.

Stichting Resonans

Resonans heeft scholen die experts zijn in speciaal en voortgezet
speciaal onderwijs. Zij bieden onderwijs en ondersteuning in een
doorgaande leerlijn, die  aansluiten bij de mogelijkheden van iedere leerling. Resonans biedt speciaal onderwijs van Delft, Den Haag en Zoetermeer tot aan Noordwijk en Leiden. Vanuit meerwaarde en kansen streven we ernaar om hét expertisecentrum voor speciaal onderwijs in de regio te worden.

Stichting RESPONZ

De Keerkring behoorde voor 2019 tot stichting RESPONZ, die op 1 januari 2011 ontstond door de fusie met SOMETZ, waartoe ook De Witte Vogel en de Maurice Maeterlinckschool in Delft behoorden.

Geschiedenis van De Keerkring

Onze school is opgericht in 1982. Aanvankelijk bevond de school zich aan de Dorpsstraat in de voormalige christelijke school. In 1994 is de school naar de Chaplinstrook in de wijk De Leyens verhuisd. In 2006 is de school in vso en so gesplitst. Het vso zit nog steeds op hetzelfde adres, het so is naar César Franckrode in Buytenwegh verhuisd.