Visual

Profiel wonen en dagbesteding

Binnen dit profiel hebben we leerlingen van 12 t/m 18 jaar. Zij leren vaardigheden die ze in het dagelijkse leven nodig hebben.

Wonen en dagbesteding kent verschillende doelen voor cognitieve vaardigheden, sociale redzaamheid, praktische vaardigheden, creatieve expressie en arbeidstraining. Deze doelen hebben een grote onderlinge samenhang.

Arbeidstraining

De arbeidstraining heeft hier als doel de motoriek en de taakgerichtheid te stimuleren.

Wonen en vrije tijd

Er komen vaardigheden aan bod die leerlingen in het dagelijks leven nodig hebben op het gebied van wonen en vrije tijd. We werken onder andere aan een aantal (lichte) huishoudelijke taken zoals de afwas, het maken van een sopje en de was aanzetten. Lichaamsbesef is belangrijk, is iets warm of koud, droog of nat? Kun je met twee handen sneller werken dan met één?

Lichaamsverzorging

Lichaamsverzorging komt ook aan bod, van handen wassen tot tandenpoetsen, maar ook douchen en jezelf afdrogen. Verder houden we ons bezig met het leren doen van een boodschap (voetgangersgedrag in het verkeer, klantgedrag in de winkel) en het invullen van je vrije tijd (denk aan het spelen van een gezelschapsspel, het maken van een puzzel of luisteren naar muziek).